Welcome!

This community is for professionals and enthusiasts of our products and services. Share and discuss the best content and new marketing ideas, build your professional profile and become a better marketer together.

0

0
Avatar

Marc Verspeek

--Marc Verspeek--

2504
| 2 1 2
Oisterwijk, Nederland
--Marc Verspeek--
Marc Verspeek
Op 23-03-18 10:37

Stel: er moet 10 liter Odoobier geproduceerd worden. We gaan uit van de situatie dat er met workorders gewerkt wordt, d.w.z. een manufacturing order leidt tot een werkorder om 10 liter te brouwen.

1) Op de werkorder

Op de werkorder kan het aantal geproduceerde liters worden aangepast ('current qty'). Dit leidt tot automatische op- of afschaling van de hoeveelheid ingrediënten. Er is geen verdere actie nodig.

Ook kunnen de verbruikte hoeveelheden ingrediënten zonder consequenties worden aangepast. Er kan eenvoudigweg meer of minder verbruikt worden dan de BOM aangeeft.

Als de geproduceerde hoeveelheid verlaagd wordt, dan wordt na afwerking van deze werkorder meteen een volgende aangemaakt om de ontbrekende hoeveelheid te produceren. De opdracht was immers om meer te produceren. De manufacturing order kan dan niet worden afgerond voordat de ontbrekende hoeveelheid is geproduceerd.

Als de geproduceerde hoeveelheid op de werkorder verlaagd is maar er is geen aanvullende productie nodig, dan kan dit wel geaccepteerd worden als de 'quantity to produce' in de manufacturing order daarmee in overeenstemming wordt gebracht. De werkorder voor de ontbrekende hoeveelheid blijft dan nog wel staan met hoeveelheid 0, maar die kan met de blauwe knop 'finish' worden afgerond, zonder productieopbrengst dus.

 

2) Op de manufacturing order

Ook op de manufacturing order kunnen de hoeveelheden verbruikte ingrediënten na afronding van de werkorders worden aangepast. Let op: als er wordt gewerkt met batch/lotnummers, dan kun je dit alleen aanpassen op de pop-up waarin je de batch/lotnummers specificeert!

Ook de hoeveelheid geproduceerd product kan worden aangepast. Als de geproduceerde hoeveelheid groter is dan was aangegeven bij 'quantity to produce', dan wordt er een nieuwe regel toegevoegd aan 'Finished Products' met het verschil. De ingrediënten worden hier natuurlijk niet automatisch meegeschaald.

Als je de hoeveelheid 'finished products' verlaagt, dan kun je de productieorder niet gereed melden. De status blijft 'in progress'. Dit komt doordat er nu een mismatch is tussen de geproduceerde hoeveelheid die is aangegeven in de werkorder (bv. 10 liter) en de hoeveelheid in de productieorder (bv. 8 liter). Pas wanneer je de hoeveelheid 'finished product' weer verhoogt naar het hoeveelheid die in de werkorder is aangegeven (werkorder moet je dan weer opnieuw gereedmelden), dan kun je de manufacturing order gereedmelden.Uw antwoord

Blijf geïnformeerd

Over deze community

This community is for professionals and enthusiasts of our products and services. Share and discuss the best content and new marketing ideas, build your professional profile and become a better marketer together. Lees de regels

Vraag hulpmiddelen

1 volger(s)

Statistieken

Gevraagd: 23-03-18 09:50
Gezien: 1633 keer
Laatst bijgewerkt: 13-07-18 10:03